Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 17 Noi 2020 | 7941 vizualizari

 

Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lapte.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-cu-mere-si-ciocolata-fara.html

 

INGREDIENTE

  • 130 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3-4 mere - 300 gr curatate
  • 4 oua
  • 4 linguri bune de indulcitor natural erithritol
  • 3 linguri bune de pudra de migdale
  • 20 migdale sau nuci
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb):

Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste ele ciocolata rupta bucatele. Se va topi, amestecati bine si lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale intregi cu indulcitorul ramas timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-mere. Amestecati.
Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale sau/si nuci. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Am lasat 10 minute in cuptorul oprit. Scoateti si lasati sa se raceasca complet in tava. Taiati in portii si serviti . Minunata cu o cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte cu faina fara gluten