Desert prajitura cu mere si crema mousseline

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Feb 2021 | 3075 vizualizari

 

A iesit tare buna, un blat pufos si umed, aroma de mere si crema aerata de vanilie...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitia de mere:
  • 5 mere
  • zahar dupa gust (5 linguri)
  • scortisoara
  • Pentru blatul de albusuri:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru crema mousseline:
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 30g amidon de porumb sau 65g faina
  • vanilie
  • putina sare
  • 100g unt la temperatura camerei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si crema mousseline:

 Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere.
    Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de compozitia de albusuri:
    Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, vanilia, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.
   Compozitia rezultata o turnam peste merele razuite si dam totul la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. 
Dupa ce s-a racit o intoarcem pe un platou, dupa care urmeaza sa-i punem crema.
Pont: Pentru a economisi timp puteti face crema de vanilie din timp!!!
Pentru crema:
     Punem laptele impreuna cu vanilia pe foc pana aproape sa dea in clocot, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam si amidonul, amestecam, apoi turnam in fir subtire laptele fierbinte si mixam continuu. Turnam compozitia rezultata intr-un vas si-l punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
    Dam deoparte pana se raceste complet acoperit cu folie de plastic pentru a nu forma coaja deasupra.
Cand crema este complet rece, mixam untul pana devine spuma apoi adaugam treptat din crema. Vom obtine o crema pufoasa si legata.
    Turnam crema peste prajitura si radem putina ciocolata sau pudram cu cacao.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si crema mousseline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

14.02.2021, 22:02

Multumesc frumos tuturor de apreciere!

Panacris 1

15.02.2021, 18:25

Hmmm, bună idee, că iar am albușuri rămase de la ciorba de burtă!

oanapl 1

16.02.2021, 20:14

Și eu am albușuri multe adunate. O idee minunată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu mere