Desert prajitura cu merisoare

de alilianaa in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina 
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala ( o lingurita)
  • 70 g merisoare
  • 3-4 linguri suc de portocale
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de suc de portocale si
  • coaja de portocale (cca. o lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu merisoare:

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale.

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele si coaja rasa de portocale. Se mixeaza.

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura, in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal, de jos in sus. Se adauga merisoarele si se incorporeaza bine. Se pune la copt, in forma de tort rotunda, pentru 40 minute, la foc mediu. Se face testul scobitorii.

Glazura: zaharul se amesteca bine cu sucul de portocale si coaja de portocala. Se asaza pe prajitura, dupa ce aceasta s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe