Desert prajitura cu miere si scortisoara

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mai 2017 | 2900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 lg miere
  • 1 lingurita bicarbonat,stins cu otet
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 2 budinci vanilie
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 40 g cacao
  • 5 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu miere si scortisoara:

Aluat: se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu bicarbonatul stins. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde prima foaie in tava de 22 x 36 sau 26 x 30 cm, se inteapa din loc in loc, se introduce in cuptor,timp de 10 minute. La fel se procedeaza si cu celelalte.

Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul,zaharul vanilinat, scortisoara si putin lapte. Restul (de lapte) se fierbe. Cand incepe sa faca spuma, se adauga amestecul de budinca si se fierbe 10 minute (amestecand tot timpul). Se lasa la racit sau grabiti procesul de racire, prin punerea vasului intr-o tava cu apa rece (doar daca aveti oala in care ati facut budinca, din inox). Untul se amesteca cu crema, treptat, cand este rece.

Glazura: Se amesteca toate ingredientele.

Pe primele doua foi se pune crema, iar pe ultima glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane