Desert prajitura cu pere cu banane

de Lau in Prajituri, 23 Ian 2020 | 2500 vizualizari

 

, Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • 1 banana
  • 1 lingura migdale
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar brunt
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere cu banane:

Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb.

Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de  banana.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor.

Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si micam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu condimentele dupa gust,amestecam cu paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Scoatem tava de la cuptor adaugam migdalele si turnam deasupra aluatul.

Dam tava la cuptor cca 20 min(facem proba cu scobitoarea)la 180 grade.

O lasam sa se raceasca cca 5 min in tava dupa care o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lacrimioara