Desert prajitura cu pere cu banane

de Lau in Prajituri, 23 Ian 2020 | 2460 vizualizari

 

, Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • 1 banana
  • 1 lingura migdale
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar brunt
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere cu banane:

Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb.

Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de  banana.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor.

Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si micam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu condimentele dupa gust,amestecam cu paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Scoatem tava de la cuptor adaugam migdalele si turnam deasupra aluatul.

Dam tava la cuptor cca 20 min(facem proba cu scobitoarea)la 180 grade.

O lasam sa se raceasca cca 5 min in tava dupa care o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)