Desert prajitura cu urda

de VanessaAli in Prajituri, 20 Mai 2017 | 4358 vizualizari

 

O prajitura excelenta si foarte usor de facut. Am vrut neaparat sa o prepar cand am primit de la o cunostinta urda proaspat preparata de ea. Pana acum o faceam doar cu branza de vaci, insa varianta cu urda a iesit chiar mai delicioasa. Si doar gandul acela ca e facuta cu ingrediente naturale...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita si 1/2 de bicarbonat de sodiu+ otet pentru stins
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Pentru umplutura:

  • 500 g urda
  • 400 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri pline cu miere
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda:

Pentru blat:

Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine.

Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din cantitatea de faina, adaugam coaja de lamaie, precum si bicarbonatul pe care il stingem cu putin otet. Amestecam bine si continuam cu restul de faina. Rezultatul trebuie sa fie un aluat putin mai solid decat la chec, deci daca vi se pare ca e prea lichid, mai puneti faina. Daca in timp ce adaugati, vi se pare ca e prea solid, nu mai puneti.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam acolo pana ne ocupam de umplutura.

Umplutura:

Punem urda intr-un bol si adaugam peste ea ouale si zaharul. Cu o furculita maruntim cat de bine putem urda, sa nu aiba cocoloase mari. Mai apoi turnam peste urda branza de vaci, coaja de lamaie si mierea. Folosim mixerul pentru o incorporare buna. 

Luam apoi castronul cu umplutura si o turnam peste compozitia de blat care asteapta in tava: turnati astfel incat sa lasati marginile aluatului neacoperite.

Dam apoi la cuptorul preincalzit, timp de aprox. 1 ora, apoi opriti-l si lasati prajitura in cuptor pana cand acesta se raceste.

Pentru o taiere cat mai buna, va recomand sa nu o taiati pana cand prajitura nu e racita complet.

Merge excelent cu niste capsuni dulci alaturi, ca tot e sezonul lor.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica cu visine din compot