Desert prajitura "Cuburi de gheata"

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 19725 vizualizari

 

"Cuburi de gheata" este o prajitura pufoasa si aromata. Noi nu prea suntem fanii prajiturilor cu creme, dar aceasta chiar ne-a placut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar

Sirop:

  • zeama de la 2 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Decor:

  • 200 ml frisca
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Cuburi de gheata":

Blat: Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu.

Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care incepem sa incorporam zaharul. La sfarsit trebuie sa ne iasa o bezea pufoasa.

Dupa ce albusurile sunt batute bine, adaugam cacaua, praful de copt si galbenusurile. La sfarsit adaugam faina si amestecam usor.

Intr-o tava punem hartie de copt si aranjam compozitia. Dam tava la cuptor pana blatul trece testul scobitorii dupa care il lasam la racit.

Pana se raceste blatul, facem siropul. Intr-o craticioara punem zeama de portocala, zaharul si apa si lasam totul sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se racesc, blatul si siropul, facem crema. Asadar punem 800 ml de lapte la foc, iar budincile, le amestecam cu zaharul si cei 200 ml lapte, ramasi.

Cand laptele clocoteste, adaugam budincile si le lasam sa fiarba. Lasam sa se ingroase, dupa care stingem focul si lasam crema la racit.

Cand blatul este rece se poate insiropa cu siropul facut mai devreme.

Daca budinca s-a racit, putem bate frisca. Dupa ce frisca e batuta bine, adaugam cate o lingura de budinca si mixam in continuare pana incorporam toata budinca.

Dupa care, crema rezultata, o intidem pe blatul insiropat.

Batem restul de frisca si o intidem peste crema.

Deasupra presaram coaja rasa de portocala. Se lasa cateva ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Cuburi de gheata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:20

ce bine arata

Sidy 1

17.01.2016, 06:53

Exact pe gustul meu ! De facut

dantes 1

17.01.2016, 08:33

Direct la favotite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu ciocolata