Desert prajitura felii de London

de Corinuta in Prajituri, 26 Noi 2010 | 70641 vizualizari

 

Reteta de prajitura e din caietul vechi al mamei.....de ce-i zice asa nu stiu, ceea ce pot sa va spun este ca e o prajitura de casa simpla si buna, care dispare repede din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • putin otet
  • 6 galbenusuri
  • Topping:
  • 1 borcanel de gem de caise
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 6 albusuri 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura felii de London:

Blat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, aproximativ 15-20 minute.

Topping: Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand s-a intarit spuma se adauga miezul de nuca si coaja rasa de lamaie. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem si se toarna deasupra compozitia cu nuca, apoi se mai da la cuptor 10 minute pana e copt blatul.

Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felii de London" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elena1988 1

08.02.2011, 10:43

DanaColtor13 1

23.04.2019, 15:02

Da ,și eu am incercat-o și ceva nu e bine.Cantitatea de unt este egala cea defaina.Nu știu dece se dau retete greșite.Și asa ingredientele sunt scumpe

rodicaspring 1

11.03.2023, 21:12

este gresit, Pentru aluatul fraged:

500 g faina alba tip 000
250 g unt cu min 80% grasime
150 g zahar pudra
4 galbenusuri
un praf de sare
zahar vanilat
coaja de lamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de capsuni