Desert prajitura Figaro

de Ancutsa in Prajituri, 16 Dec 2020 | 4210 vizualizari

 

Este una dintre prăjiturile copilărieri. Are blat alb, un strat de dulceață și glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt / margarină,
  • Un praf de sare,
  • 50 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 5 gălbenușuri,
  • 70 ml lapte,
  • 7 g praf de copt,
  • 250 g făină,
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceață de căpșuni de casă,
  • Pentru glazura de albuș cu nucă:
  • 5 albușuri,
  • 200 g nucă măcinată,
  • 40 g zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Figaro:

 

Blatul:

Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul, amesteci cu o spatulă. Vei obține un aluat ceva mai tare, dar cremos, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.

 

Între timp, pregătești glazura de albuș cu nucă:

Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.

 

Montare:

Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust) și apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic saupână se coace glazura și devine aurie.

Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/11/prajitura-figaro-2020.html

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=pXa-b6g42dQ

TIPS-URI

1

Pune puțină compoziție sub hârtie, din loc în loc, pentru ca hârtia să stea lipită și să poți așeza mai bine aluatul.

2

Rupe puțin hârtia de copt la colțuri, pe care le treci unul peste altul, astfel încât hârtia să se așeze frumos.

3

 Dimensiuni tavă de copt: 20 x 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci