Desert prajitura frantuzeasca

de Rocsi in Prajituri, 22 Aug 2017 | 8653 vizualizari

 

Prajitura frantuzeaca este cu siguranta o prajitura de pregatit pentru sarbatori, pentru atunci cand asteptati musafiri. Este spornica si delicioasa de numa, numa! Eu una am fost tare incantata de ea.
M-am inspirat de la draga mea Merisor: https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-frantuzeasca-42015.html. Multumesc mult pentru reteta, fata draga! :X
Am modificat putin cantitatile, in loc de stafide eu am folosit visine, iar la crema am folosit unt in loc de frisca si amidon in loc de budinca la plic.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile maro:
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 130 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie

Pentru blatul de cocos:

  • 6 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 650 ml lapte
  • 200 gr unt de 80% grasime
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 patratele de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Mixati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie cocoloase.
Restul de lapte il puneti la fiert.
Cand da in clocot, il trageti deoparte, adaugati compozitia cu galbenusuri.
Amestecati bine, puneti iar vasul pe foc, focul sa fie potrivit spre mic, amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luati de pe foc, puneti untul si amestecati bine pana este complet topit si omogenizat in crema.
Acoperiti crema cu folie si o dati la frigider sa se raceasca. In anotimpul rece, o puteti lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dar acum este prea cald.

Foile maro:
Untul de la temperatura camerei il frecati cu zaharul.
Adaugati smantana, apoi cacaua si praful de copt.
Incorporati vanilia, apoi faina treptat.
O sa obtineti un aluat omogen, dar usor lipicios.
Il inveliti in folie si il dati la frigider pentru o ora.

Blatul de cocos:
Blatul de cocos il pregatiti chiar inainte sa scoateti aluatul cu cacao de la frigider.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Cand sunt bine spumate, adaugati zaharul treptat si mixati bine.
Adaugati nuca de cocos, faina si le amestecati cu o paleta, cu miscari lente.

Scoateti aluatul cu cacaco de la frigider, il impartiti in doua.
Luati prima bucata, intindeti o foaie potrivit de subtire.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 37/24 cm, asezati foaia de cacao.
Turnati blatul de cocos, il nivelati, apoi asezati visinele din loc in loc.
Intindeti a doua foaie de cacao, de preferat pe o bucata de folie alimentara sau o hartie de copt, o asezati deasupra cu grija sa nu se rupa.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 40 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema rece o scoateti de la frigider, adaugati vanilia si o mixati cateva secunde.
Peste prajitura rece puneti crema, o nivelati si o dati la rece 3-4 ore.

Deasupra radeti ciocolata, o portionati si serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert lasagna de ciocolata