Desert prajitura Fulg de nea

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Dec 2017 | 17056 vizualizari

 

Incep prin a va ura tuturor Craciun fericit si sarbatori frumoase! Apoi sa va servesc cu o prajitura delicioasa..
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 llinguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de nea:

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.

Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut si apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.

Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.

TIPS-URI

1

Lasata neaparat la rece cel putin 1 h inainte de a o portiona pentru a se intari crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac