Desert prajitura Kinder Pingui

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 92281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema :
  • 700 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina granulata
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • Glazura 1:
  • 240 gr ciocolata menaj 
  • 140 gr unt 
  • 2 linguri apa 
  • 4 linguri ulei 
  • Glazura 2:
  • 220 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • Blatul :
  • 2  foi pandispan din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Pingui:

Glazura 1: Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Glazura 2: se face la fel ca si Glazura 1.

Crema : Se mixeaza frisca pana se intareste bine, se adauga gelatina hidratata in apa si incalzita apoi putin pana devine lichida. Se adauga laptele, mierea si esenta de vanilie. Se mixeaza bine.

Asamblare: Foaie + jumatate din crema+ Glazura 1 + restul de crema  + Foaie + Glazura 2

Nivelam cu un cutit umed. Dupa ce se pune Glazura 1 peste crema, se da putin prajitura la congelator (5 minute). Peste glazura intarita punem lingura cu lingura crema, foaia si glazura 2. Se da iar putin la congelator. Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

TIPS-URI

1

 Eu am facut intai glazurile, ca sa aiba timp sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu ciocolata