Desert prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Iul 2013 | 112206 vizualizari

 

O bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 1 cutie de 1 kg de frisca
  • 6 linguri de zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolate de 200 gr
  • 200 gr de unt
  • 6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Pingui:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si se pune hartie de copt, apoi se toarna compozitia si sa da la cuptor la foc mare ca sa creasca. Dupa coacere se lasa la racit si apoi se taie in doua parti.

Crema: Se bate frisca cu zaharul pana se intareste, iar jumatate din frisca se intinde pe prima foaie de blat.

Glazura: Se rupe ciocolata bucatele si se amesteca intr-o craticioara cu unt si lapte. Se opreste jumatate pentru decor, iar cealalta jumatate se pune peste frisca. Peste ciocolata se pune cealalta jumatate de frisca ramasa. La final se pune partea a doua de blat si se orneaza cu jumatatea ramasa de glazura de ciocolata.

Se fac modele serpuite cu furculita pentru a avea un design placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (66)

mitzuka 1

16.12.2014, 12:31

spune-mi te rog ce dimensiune are tava ?

ianculubita 1

16.12.2014, 14:49

mmmm,ce bine arata si ce buna este!!

Ligia Bxl 1

16.12.2014, 15:25

tava ce am folosit-o era dreptunghiulara si avea cam 40/32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici