Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata

de Catalina L in Prajituri, 29 Oct 2017 | 5570 vizualizari

 

Toata lumea face tavalita cu cocos si ciocolata, dar stiti originea ei?
Lamington este o prajitura traditionala australiana.
Numele ei vine de la baronul Charles Cochrane-Baillie, al 2-lea baron de Lamington, guvernator de Queensland intre 1896 et 1901. Servitoarea lui a scapat din greseala pandispanul preferat al guvernatorului intr-un bol cu ciocolata topita. Baronul Lamington i-a propus atunci acesteia sa inveleasca pandispanul in nuca de cocos pentru a nu se murdari pe degete.
Prajitura a fost un mare succes si a facut istorie.
Alta poveste spune ca semana cu palaria guvernatorului.
Este atat de populara incat pe 21 iulie 2006 in Australia. s-a proclamat ziua ei - National Lamington Day .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/prajitura-lamington-tavalita-cu-cocos.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de unt moale
  • 125 g de zahar
  • vanilie esenta
  • 2 oua
  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 12 cl de lapte

Pentre glazura:

  • 250 g de zahar (400 g in reteta australiana)
  • 5 linguri de cacao amara
  • 20 g de unt topit
  • 10 cl de lapte
  • 100-150 g de nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata:

Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.

Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 minute

Lasati sa se raceasca un pic inainte de a-l scoate din forma.

Taiati in patrate (5x5 cm) sau dreptunghiuri.

 Pregatiti glazura :

Amestecati cacaua cu zaharul.

Puneti la topit untul in lapte la foc potrivit.

Adaugati amestecul cacao- zahar.

Cand incepe sa fiarba, lasati 1-2 minute si luati de pe foc.

Cu 2 furculite sau cu o bagheta, inrobati partile de prajitura intai in ciocolata si apoi in nuca de cocos.

Lasati-le sa se usuce pe un gril.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

Need help

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Brownie cheesecake