Desert prajitura Leo

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Noi 2017 | 5499 vizualizari

 

Nu se putea sa trec ziua de azi asa precum gasca prin apa, ca doar n-am multe surori.... ( doar 3 ) de ziua Leontinei m-am gandit sa-i pregatesc o prajitura pe care o sa o mancam cu gandul la ea.....La multi ani, Leo !

 

INGREDIENTE

  • Blat ( m-am inspirat de la Ruxy)
  • 5 oua
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
  • un praf de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 170 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 30 g unt
  • Crema
  • 1 cutie 397 g DeLatte creme de lapte condensat caramelizat
  • 350 g smantana dulce pentru frisca ( are o consistenta solida)
  • 60 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 g visine conservate
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Leo:

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm.

Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat ciocolata topita mixand bine, apoi am adaugat laptele si ingredientele uscate, am omogenizat si am turnat amestecul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit, la180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus smantana dulce, zaharul si laptele si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am adaugat caramelul si am omogenizat, apoi am pus visinele taiate marunt si scurse de sirop. Gelatina am hidratat-o cu apa rece si apoi am incalzit-o pe baie de aburi, la final am incorporat-o in crema.

Asamblare. Am imbracat tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Blatul racit l-am taiat in asa fel incat sa-l nivelez, a crescut cam neuniform. Am pus blatul in tava, apoi am turnat crema si deasupra am faramitat restul de blat. Am dat tava la rece cca 1-2 ore si apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Leo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon