Pentru ca sambata este Sambata mortilor - Mosii de toamna si aceasta prajitura am facut-o special pentru aceasta zi, am denumit-o prajitura " Mosii de toamna".
Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu miscari lente de jos in sus. Am intins aluatul in tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiune tava 35/25 cm), am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca foaia. Am procedat la fel si cu a doua foaie.
Crema 1 : Intr-un castron de inox am pus laptele condensat si ciocolata, am pus castronul pe baie de abur , am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia abur am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat mascarponele, mixand cca 5 min. Am lasat sa se raceasca crema.
Crema 2 : Aici n-am cantarit ingredientele, am amestecat marmelada cu nuca macinata grosier, am apreciat din ochi cat sa-mi ajunga sa acopar suprafata prajiturii.
Asamblare : Am asezat prima foaie in tava in care am copt foile, am intins crema cu mascarpone, am asezat a doua foaie, am presat un pic sa faca aderenta , apoi am intins crema de marmelada cu nuca. Am nivelat si am mai presarat nuca macinata. Am dat prajitura lal rece cateva ore , apoi am portionat-o.