Desert prajitura muzicala

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Iun 2017 | 5057 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc si pentru ca Elvis Presley era prea pompos ( ascultam Elvis in timp ce am pregatit-o ), i-am zis ''muzicala''.....canicula-i di`vina.......

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti
  • 700 g biscuiti populari
  • 300 g ciocolata neagra Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 440 g visine din visinata - visine fara samburi
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 borcan de 400 g cu gem de caise
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g ciocolata alba Fin Carre
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 foi gelatina
  • colorant verde
  • Decor
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura muzicala:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata si visinile taiate mai marunt. Am amestecat totul sa se omogenizeze. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si frisca lichida si am asezat pe baie de aburi, pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Turnam ciocolata topita peste amestecul din castron si incepem sa framantam sa obtinem o pasta omogena. Acest amestec il punem in tava si-l nivelam uniform, apoi intindem gemul si pregatim crema.

 Crema : Intr-un castron de inox, punem ciocolata si frisca lichida si pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, sa nu atinga punctul de fierbere. Separat punem in apa rece, foile de gelatina sa se hidrateze, apoi le stoarcem bine si le incorporam in ciocolata topita, dupa ce am luat-o de pe baia de aburi. Lasam putin sa se tempereze, apoi incorporam totul cu mascarponele, adaugam un pic de colorant verde, turnam toul in tava, presaram deasupra drajeurile de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura muzicala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie