Desert prajitura Ochiuri de oua

de alinutza2018 in Prajituri, 3 Iun 2020 | 3406 vizualizari

 

Pe mine m-a cucerit in primul rand aspectul acestei prajituri. Gustul a fost doar bonus. Sper sa va cucereasca si pe voi aceasta prajitura

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g crema de branza
  • 2 pliculete gelatina transparenta
  • un borcan copot de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ochiuri de oua:

Se incinge cuptorul la 180 g C.

Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs.

Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta. 

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se transfera pe o tava cu folie de copt sau unsa cu margarina. Nu va speriati ca e strat subtire de aluat, creste in cuptor. Se coace timp de 15 min, apoi se lasa la racit.

Budinca rece se amesteca cu crema de branza. Se intinde un strat uniform peste blat si se mai da pentru 15 min la cuptor. 

Caisele se asaza peste crema si se acopera cu gelatina facuta dupa instructiunile de pe plic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ochiuri de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata