Desert prajitura Petra

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Iul 2017 | 12156 vizualizari

 

Am profitat ca a plouat si a fost o idee mai racoare si-am pus de-o prajitura, prajitura cu dedicatie, ca sa nu mi se mai reproseze ca postez, postez si altii saliveaza sau ling ecranul calculatorului....din motiv de ''departe de tara''.....

 

INGREDIENTE

  • pt 3 foi de blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet de amoniac
  • Crema
  • 250 g unt pilos cu peste 80% grasime
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g nuca macinata
  • 1 pliculet de vanilie bourbon
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Petra:

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie, coacem 3 foi.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,dimensiunile de 36/24 cm, intindem compozitia, dupa ce am impartit-o in 3 ( asa ochiometric) si bagam tava la cuptorul preincalzit, cca 15 min, se coace foarte repede pentru ca este foaia subtire. Se scoate si se lasa sa se raceasca, se procedeaza la fel si cu restul de compozitie.

Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si zaharul, mixam bine si apoi pe baie de aburi, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Tragem vasul deoparte, adaugam ciocolata si vanilia bourbon si amestecam pana se topeste ciocolata, adaugam nuca macinata si lasam sa se raceasca, apoi incorporam untul moale, lasam la rece cca. 20 min, cat sa nu curga crema.

Asamblare : Asezam prima foaie de blat, intindem o parte din crema, punem foaia a doua, crema si ultima foaie, deasupra intindem restul de crema. Dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Petra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]