Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

de Lau in Prajituri, 24 Oct 2017 | 4215 vizualizari

 

M-am inspirat de la divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g piersici
  • 50 g mure,zmeura
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Blat
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe.

Intre timp, pregatim blatul-mixam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si esenta, amestecam bine pana ce se incorporeaza.

La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

O rasturnam prajitura cu ajutorul unei farfurii.

Eu nu am avut tava destul de inalta si am facut 2 prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]