Desert prajitura rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 28 Ian 2021 | 2612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • prune
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)

Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta de vanilie.

Cernem faina cu praful de copt si cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia peste prune,nivelam cu paleta si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.

Facem proba cu scobitoarea,prajitura o rasturnam pe un platou,lasam sa se raceasca inainte de a indeparta hartia de copt.

Frisca o mixam impreuna cu smantana pana ce devine o crema pufoasa.

Decoram prajitura racita cu frisca si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie