Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni

de Catalina L in Prajituri, 16 Iun 2022 | 3413 vizualizari

 

O prajitura cu fructe de sezon, fara gluten si low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/prajitura-rastturnata-cu-rubarba-si.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 450 g rubarbă decojită
  • 150 g de căpșuni
  • 2+3 linguri de indulcitor Sukrin
  • 1 lingurita aroma naturala de vanilie
  • 2 linguri bune de faina de cocos
  • 1 lingura faina de susan
  • 1 lingurita tărâțe de psyllium (facultativ)
  • 120 g de mascarpone
  • 25 g de unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni:

Curățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici. 

Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor. 

Adăugați rubarba, amestecați și gătiți timp de 5 minute.

Adăugați căpșunile tăiate, vanilia, amestecați și gătiți împreună timp de 5 minute. 

Lasati sa se raceasca.  Bateți ouăle cu 2 linguri de îndulcitor, timp 3 minute. 

Adăugați mascarponele, taratele de psyllium și făinurile. 

Amestecati totul bine. 

Într-o formă de silicon unsă  se pune compotul de fructe și se toarnă preparatul peste el. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 30-35 minute. 

Se  lasă să se răcească înainte de a o rasturna.   

Calduta sau bine rece este la fel de buna si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni