Desert prajitura saseasca cu afine

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mar 2021 | 4393 vizualizari

 

Pentru ziua de 8 Martie nu am pregatit ceva deosebit. Aveam branza si voiam neaparat sa fac ceva cu ea, ceva ce nu am mai facut. Si asa m-am oprit la prajitura saseasca a Crisulinei noastre, o prajitura la care am adaugat niste afine dulci si bune si stropita deasupra cu sirop de afine. Multumesc, Cris, pentru inspiratie! >:D< 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g gris
  • 800 g branza dulce
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • afine (congelate)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu afine:

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba cateva minute, amestecand sa nu se prinda de fund. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. 

Se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt pe fund si marginile unse cu unt. Se niveleaza grisul apoi se aplica o folie alimentara chiar peste gris pentru a nu face scoarta pana cand se pregateste crema de branza.

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune si coaja de lamaie si untul la temepratura camerei. Se mixeaza bine apoi la final se adauga faina. Se omogenizeaza amestecul si se pun afinele. Se amesteca cu o spatula apoi se toarna peste grisul din tava dupa ce se indeparteaza folia. Se niveleaza frumos.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-45 de minute. Cand incepe sa devine aurie pe margini, se stinge cuptorul si se lasa 5 minute apoi se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca complet. Cu un cutit se trece pe marginea prajiturii pentru a se desprinde cu usurinta de inelul tavii dupa care se indeparteaza inelul reglabil. Se stropeste cu sirop de afine, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara simpla, fara adaos de fructe.

2

Daca o preferati mai dulce, mai adaugati zahar.

3

Se poate servi pudrata cu zahar farin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf