Desert prajitura Snickers

de Moni_alex in Prajituri, 11 Oct 2019 | 4428 vizualizari

 

Din nou, prajitura Snickers. De data asta am pregatit-o pentru colegii de serviciu ai sotului.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 9 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 5 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 15 linguri de zahar
  • 375 g unt cu grasime 80% sau margarina (un pachet si jumatate)
  • 250 g nuci prajite si taiate
  • Stratul de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba + 8 linguri de ulei
  • Glazura
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 6 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana se desprinde de pe margini si se rumeneste deasupra.

Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si dupa ce s-a racit complet se indeparteaza hartia de copt.

300 g de ciocolata alba cu 8 linguri de ulei se topesc la foc mic.

Ciocolata topita se toarna peste blatul racit si se da la rece pana se intareste ciocolata.

Pentru crema se caramelizeaza 9 linguri de zahar, se adauga 375 g unt putin cate putin.

Separat se freaca spuma 9 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.

Peste zaharul caramelizat se adauga galbenusurile frecate si 250 g nuci prajite si taiate marunt.

Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ( nu trebuie sa se ingroase foarte mult pentru ca la frigider se va intari suficient). Se lasa la racit (nu foarte rece sa faca priza cu stratul de ciocolata alba) apoi se adauga peste ciocolata alba si se da la rece pana se intareste crema.

Pentru glazura se topesc 50 g ciocolata neagra cu 3 linguri smantana pentru frisca si o lingura ulei , se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se orneaza cu seringa.

Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba.

Prajitura se da la rece cateva ore pana se intareste glazura.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semilune pufoase