Desert prajitura Tavalita

de Geanina87 in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 15238 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la jumatate de lamaie mica
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos si/sau nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 grade pentru 25-30 minute sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca  dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita. 

Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaua si esenta pe foc mic, amestecand in continuu.

Cand se dizolva complet untul si zaharul, luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il scufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea