,,Bunatati pentru Craciun"
Acesta prajitura o fac in fiecare an la sarbatorile de iarna. Este foarte apreciata de cei ai casei cat si de musafiri.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.
Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu miscari largi.
Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si o coacem la o temperatura de 180grade pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, praful de sare, amidonul si laptele, le punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa o lasam sa se raceasca si adaugam vanilia.
Mixam untul care este la temperatura camerei pana devine ca o crema. Adaugam crema de vanilie rece putin cate putin peste unt si mixam pana incorporam toata crema de vanilie.
Pregatim cafeaua sau capucino( ce va place voua) dar sa fie indulcita.
Glazura
Intr-un vas punem frisca pe foc, cand inceapa sa fiarba se toarna peste ciocolata rupta bucatele se lasa sa se topeasca ( 2-3 minute) si o mixam pana se transforma intr-o glazura.
Montarea prajiturii.
Eu am folosit tava in care am copt blatul.
Se pune foia de padispan peste care se adauga crema de vanilie, nivelam frumos, punem stratul de biscuiti dupa ce i-am trecut prin cafea iar deasupra glazura de ciocolata si ornamentele.
Dam prajitura la rece si o portiona a doua zi.
1
Prajitura se portioneaza a doua zi cu un cutit bine ascutit si se sterge inainte de fiecare taiere.