Desert prajitura turnata cu branza

de Corinuta in Prajituri, 5 Iul 2018 | 10435 vizualizari

 

Am făcut rețeta pentru tavă mică, dar am dublat cantitatea de brânză pentru că ne place cu multă umplutură :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 3 ouă
  • 13 lg zahăr
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 17 lg faină
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanillat sau esența de vanilie
  • Ptr umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 5-6 lg zahăr
  • 100g stafide
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș sau amidon
  • coajă rasa de lămâie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza:

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul.

Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 10-15 minute.
Se pregătește umplutura: mixăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm brânza și aromele, iar la sfârșit stafidele.
Scoatem tava din cuptor, punem umplutura și o întindem uniform, iar deasupra ei turnăm cealaltă jumătate de aluat. O dam la cuptor încă 30 sau 40 de minute, dupa 30 de minute dam cuptorul pe 170 de grade C.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se poate servi tăiată cubulețe.
Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am verificat astfel dacă e coaptă: am apăsat puțin aluatul cu degetul și dacă se ridică înapoi și nu rămâne forma degetului, înseamnă că e coaptă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt