Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

de mirela0911 in Prajituri, 31 Dec 2018 | 5316 vizualizari

 

Pentru ca nu putea trece acest an fara ceva bun si bineinteles nici intrarea in Noul An nu se putea face fara ceva delicios, am ales de data aceasta sa pregatesc o rulada in locul tortului (cu toate ca a trebuit sa fac si un tort). Aveam in plan de mult timp un tort Rocher Ferrero insa am preferat sa pregatesc sub foma de rulada si asta dupa ce vazusem aceasta rulada pe momsdish.com. Si pentru ca nu am avut un platou in care sa asez rulada (din cauza lungimii), i-am dat foma de buturuga. Un deliciu total este aceasta rulada, ceva de vis, mai ales daca va place combinatia ciocolata, nutella, alune .... :X :X
Si pentru ca suntem in ajun de An nou, va urez La multi ani cu sanatate, fericire, belsug in case si pe mese, sa fiti buni, veseli, zambitori si fericiti si tot ce va propuneti sa se implineasca in anul care sta sa vina. LA MULTI ANI!  

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g alune prajite si maruntite
  • 1 lgt praf de copt
Pt. crema:
  • 100 g unt moale
  • 5 lg nutella
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 lgt esenta migdala marocana
  • 50 g alune prajite si maruntite
  • 10-12 bomboane Rocher Ferrero
  • 1-2 lg alune pt decor
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero:

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa. Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se pun si alunele prajite si maruntite, amesteca apoi se incorporeaza in spuma de oua in 2-3 reprize, amestecand cu grija si nu energic, pana se omogenizeaza compozitia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 35x42 cm (este tava cuptorului). Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand este gata, se scoate tava, se umezeste un prosop curat, se ia blatul cu ot cu hartie de copt, se asaza pe prosop si se ruleaza strans pe lungime. Se lasa asa pana se raceste.

Intre timp se prepara crema.

Crema: Se topeste ciocolata amaruie cu 50 ml frisca la foc mic. Nu trebuie sa fiarba, doar cat sa se topeasca si sa se omogenizeze bine. Se lasa sa se tempereze. Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol. Se mixeaza impreuna cu nutella apoi se adauga pe rand si ciocolata topita si racita. La final se adauga 50 ml frisca lichida, esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se lasa deoparte.

Se desface rulada cu grija, se indeparteaza prosopul, hartie de copt va ramane sub rulada. Se unge toata suprafata blatului cu crema de nutella (se pastreaza si pentu ornat). Se asaza pe lungimea interioara bomboanele Rocher Ferrero apoi se ruleaza cat mai strans. Ne ajutam de hartia de copt in rularea prajiturii si cu aceasta ocazie se si indeparteaza de pe blat. Se asaza pe un platou si se unge deasupra cu crema. Se asaza jumatati de bomboane si se presara deasupra alunele prajite si maruntite. 

Se da la rece pana in momentul sevirii.

Pofta buna!

LA MULTI ANI!  

TIPS-URI

1

Pentru ornat am folosit si putina nuca de cocos verde.

2

Inainte de a fi servita, se lasa jumatate de ora la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

02.01.2019, 19:29

Mmm, sa tot mananci o feliuta din nebunia asta! Bravo Mirela!

Panacris 1

02.01.2019, 19:58

Yoyyyy, Ferrero Rocher, sunt singurele dulciuri care le ador și nu rezist! Așa că, trec în vizită, data viitoare!

simona72 1

03.01.2019, 16:48

Nebunie combinatia cu alune! Chiar am mai multe alune si nu stiam la ce sa le mai folosesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu capsuni si ciocolata