Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

de Rocsi in Prajituri, 7 Feb 2019 | 3937 vizualizari

 

De de cate ori primesc un cos cu bunatati, imediat imi zboara gandul la o reteta, ca doar imi place sa bucataresc. De aceasta data sunt bunatati de la Sano Vita, pe care recunosc ca le folosesc destul de des, unele chiar nu imi lipsesc niciodata din casa. Si pentru ca in week-end-uri obisnuiesc sa pregatesc ceva dulce, m-am gandit la acest desert super delicios, cremos si aromat. Un blat din albusuri, crema cu lapte de cocos si mascarpone, iar cireasa de pe tort au fost de fapt merele, niste mere caramelizate. O minunatie, un rasfat de week-end sau asa da, cum zic ai mei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 albusuri
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte de cocos
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema:
    • 400 ml lapte de cocos
    • 3 linguri zahar brut
    • 3 linguri si 1/2 faina
    • 250 gr mascarpone
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 1 lingurita cu varf ulei de cocos
    Pentru umplutura de mere:
    • 3 mere potrivite
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 30 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate:

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia si uleiul. Cerneti faina cu parful de copt, le puneti peste albusurile batute, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, pentru 10-12 minute, pana este copt. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il desprindeti de pe hartia de copt. Il rulati fierbinte, cat mai strans ca sa ia forma si il lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita puneti laptele de cocos. Adaugati zaharul brut, faina si amestecati bine cu un tel. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, adaugati uleiul de cocos si amestecati pana este bine incorporat. Acoperiti crema cu folie si o dati la rece. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si esenta de portocale, mixati bine.

Umplutura de mere: Curatati merele si le taiati cuburi. Le puneti intr-o tigaie, presarati zaharul, scoartisoara si le puneti pe foc. Amestecati cu o spatula, timp de 4-5 minute, pana se formeaza un caramel. Adaugati untul, amestecati si le mai lasati circa 1 minute pe foc. Trageti tigaia deoparte, lasati merele sa se raceasca.

Asamblare: Blatul rece il derulati, puneti jumatate din crema si o intindeti. Pe una din marginile ruladei puneti merele, apoi incepeti si rulati cat mai strans. Asezati rulada pe hartie de copt, intr-o tava, o imbracati cu crestul de crema. Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita, ii formati niste dungi. Dati rulada la rece 3-4 ore. O decorati cu fluturasi, inimioare de ciocolata, apoi o portionati si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici cu cardamom