Desert rulada cu nuca de cocos

de Steffy in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 19898 vizualizari

 

Multumesc, Merisor, pentru aceasta rulada delicioasa si usor de preparat! Am facut-o de Revelion si inca o data, astazi. Sotul e mare fan, ar vrea saptamanal rulada cu nuca de cocos. In plus, arata foarte bine!

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de biscuiti

  • 400 g biscuiti petit beure
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita esenta de rom

Pentru foaia de cocos

  • 250 g mascarpone
  • 150 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu nuca de cocos:

Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot.

Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.

Se pune pe masa o folie alimentara si se rastoarna aluatul de biscuiti. Se acopera aluatul cu alta folie si se intinde foaia de biscuiti cu ajutorul sucitorului (intre cele 2 folii alimentare), cam de 1 cm grosime.

Foaia de cocos: Zaharul pudra si zaharul vanilinat se mixeaza impreuna cu mascarponele si nuca de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se indeparteaza folia de pe foaia de biscuiti si se pune, din loc in loc, crema de cocos obtinuta. Se intinde uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unui cutit.

Eu am facut o foaia mare pe care am impartit-o in doua, dupa ce am pus crema de cocos. Deci mi-au iesit doua rulade.

Se ruleaza usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele, dar fara a presa prea mult.

Se pastreaza la rece, pentru cateva ore, acoperita cu folie alimentara.

Se serveste fara oprire!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]