Desert rulada umpluta cu gem de visine

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 3045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • cacao
  • 1/2 borcan gem de visine sau de care aveti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada umpluta cu gem de visine:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt facem cateva modele (cu un pos sau cu o lingura) din aluat amestecat cu cacao, dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan, o rulam usor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet, o desfacem usor, o ungem cu gem, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata!

Pentru un dulce rapid, se gasesc imediat variante! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada umpluta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata