Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600

de Catalina L in Prajituri, 12 Aug 2018 | 4269 vizualizari

 

Reteta 600, dragi bucatarasi :)
 
Va propun cu aceasta ocazie o Şarlotă pariziană cu zmeură.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/sarlota-pariziana-cu-zmeura.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni
  • 4 foi de gelatină
  • 250 g zmeura proaspata sau congelata
  • 330 ml de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 30 piscoturi
  • zahar pudra roz
  • o tava cu pereti detasabili de 23 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600:

 

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pastreaza la rece.

Puneti folie alimentara pe fundul tavii.

Se pun piscoturile (insiropate in siropul amestecat cu apa) pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu zmeura. 

Turnati peste piscoturi, nivelati suprafata.

Puneti la frigider pana a doua zi. 

Se scoate din forma si se orneaza cu zmeura ramasa si cu zahar pudra (roz pentru mine).

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

14.08.2018, 08:47

Felicitări atat pentru reteta cat si pt numarul lor!

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:45

kytz 1

18.08.2018, 13:39

Waw! Ce mi-aș unge și eu sufletul cu o bucățică generoasă din această bunătate pariziană! Felicitări pentru toate rețetele tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor