Desert tarta Banoffee

de Dea_Dea in Prajituri, 7 Ian 2018 | 7441 vizualizari

 

Daca va plac bananele, caramelul si frisca atunci asta e perfecta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti macinati
  • 100 gr unt
  • Sos caramel:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 50 gr unt
  • praf de sare
  • alte ingrediente:
  • 5-6 banane intregi
  • 400 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Banoffee:

Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider.

Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar atunci. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, la final adaugam frisca lichida si amestecam din nou. Lasam sa fiarba 1 min si turnam sosul intr-un bol si lasam la racit.

Asamblare: Peste blatul de biscuiti punem sosul caramel, apoi punem bananele decojite intregi, iar deasupra frisca batuta.

TIPS-URI

1

Frisca lichida se poate inlocui cu smantana dulce.

2

Aveti grija cu zaharul topit caci este foarte fierbinte.

3

In frisca se poate adauga esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Banoffee" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie