Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 3 Dec 2019 | 2562 vizualizari

 

O tartă tare dulceeeee și ciocolatoasă!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru tartă
    • Făină albă cca. 250 g,
    • Ou 1 bucată,
    • Apă 2 linguri,
    • Unt 100 g,
    • Zahăr pudră vanilat 100 g.
    Pentru cremă:
    • Ciocolată amăruie 300 g,
    • Frişcă lichidă 200 ml,
    • Ciocolată cu lapte și orez expandat 200 g,
    • Lapte 100 ml,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Fructe de pădure congelate cca. 250 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure:

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.

Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.

Pentru cremă, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adaugă bucățile de ciocolata, vasul cu amestecul se pune la foc mic, pe Bain-Marie, amestecându-se continuu pâna ce totul devine omogen.

Laptele se amestecă cu ouăle și se adaugă în crema de ciocolată, amestecîmdu-se energic până ce se înglobează.

 Crema călduță se toarnă peste blatul răcorit, se presară fructelede pădure congelate, uniform peste cremă și se lasă la frigider cel puțin 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru gospodinele moderne, recomand aluatul fraged dulce de la vitrina frigorifică! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si scortisoara