Desert tarta cu mere, nuci si stafide

de oanapl in Prajituri, 16 Mar 2017 | 6561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 370 g faina
  • 40 g zahar
  • 100 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 8 mere
  • 5 linguri zahar brut
  • zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • 50 g nuci
  • 20 g stafide
  • 1 lingura scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, nuci si stafide:

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.
Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5 linguri de zahat brut, pana cand scade apa si merele se inmoaie. Spre final, adaugi stafidele si nucile.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Din 2/3 din cantitatea de aluat, intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Torni compozitia de mere si tai surplusul de aluat.
Intinzi aluatul ramas si tai fasii late de 3-4mm si le impletesti cate 3, apoi le asezi ca un grilaj peste compozitia de mere.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 40-45 de minute. Cand este gata tarta, o scoti, o lasi sa se racoreasca bine si apoi o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafea