Desert tarta cu mere si caramel

de claudiaO in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 2611 vizualizari

 

Crocant si plin de caramel, nu are cum sa nu te dea pe spate acest desert :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj Bella
  • 2 kg mere
  • 300 gr zahar
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si caramel:

Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4.

Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze. Adaugam merele si le intoarcem pe toate partile ca sa se prinda caramelul de ele.

Luam o tava mai inalta si asezam merele felie langa felie, apoi turnam si sosul rezultat. Asezam foaia de aluat peste mere, avand grija sa indoim in interior.

Dam la cuptor la foc mediua cca. 40 min, pana se rumeneste frumos.

Serivim calda, cu o cupa de ingheteata deasupra, sau fara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post