Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

de Bucataras in Dulciuri, 10 Sep 2020 | 2462 vizualizari

 

Azi am pregatit o tarta rustica cu gem de fructe de padure, cu un aluat atat de fraged ca ti se topeste in gura. Si cum imi place mereu sa ma joc cu retetele, am combinat faina alba cu faina de migdale, putin mai sanatoasa decat cea alba. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun pudra
  • 50 g alune de padure prajite si tocate
  • 1 praf de sare
  • 300 g gem de fructe de padure
  • Zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure:

Cum se face crusta pentru tarta:

Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.

Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.

Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.

Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.

Pune un strat generos de gem si niveleaza.

Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.

Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)

Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.

Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere