Desert Tiramisu cu ciocolata

de gaby_gabytza in Torturi, 5 Mar 2019 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 bucati piscoturi sampanie
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml cafea
  • cacao
  • decor
  • mure
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu ciocolata:

Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida.

Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata compozitia

Pe un platou asezam doar inelul detasabil de la tava si incepem sa asamblam tortul. In interiorul inelului asezam piscoturi date prin cafea doar pe jumatate. Apoi completam si centrul platoului cu piscoturi date prin cafea. Rasturnam jumatate din compozitie si adaugam al 2-lea rand de piscoturi date prin cafea. Pudram cu cacao toata suprafata si rasturnam si restul de compozitie lasand cateva linguri pentru decor.

Dupa ce am terminat de nivelat crema, decoram cu restul de crema ramasa deasupra ( eu am avut o tenta sa fac ceva frumos, dar nu mi-a iesit :D) si pudram din nou toata suprafata cu cacao

Eu am format literele dintr-o ciocolata topita pe baie de aburi, am pus-o intr-un posh, iar pe o bucata de hartie de copt am scris numele baietelului meu si le-am lasat sa se intareasca.


Dam la rece si il servim cel mai bine a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone