Tiramisu reţetă originală
O prajitura simpla si delicioasa!
Tiramisu reţetă originală
Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca.
Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri.
Peste cele 5 galbenusuri se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna, pana amestecul isi schimba culoarea si consistenta si se topeste tot zaharul.
Peste compozitia astfel obtinuta adaugam 500 g de mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.
Separat, intr-un bol, batem cele 5 albusuri spuma si apoi le turnam peste crema de galbenusuri, zahar si mascarpone amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata spuma.
Cafeaua racita se amesteca cu esenta de rom.
Se trece la ansamblarea prajiturii intr-o tava (eu am folosit o tava yena termorezistenta).
Se incepe prajitura cu un strat de piscoturi. Se trec rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, dar avand grija sa nu se imbibe foarte tare si se pun unul langa altul in tava, pana se acopera toata suprafata tavii. Peste acest strat de piscoturi turnam aproximativ 1/2 din crema si o intindem uniform, apoi punem un nou strat de piscoturi trecute prin cafea si ca ultim strat, turnam restul de crema ramasa.
Se orneaza cu cacao pudra si se introduce la frigider.
Pofta buna !
1
Pentru un plus de gust, se pot adauga in cafea 1-2 lingurite de amaretto.