Ne place ciocolata sub orice forma.Un tort dulce si gustos.
Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C.
Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.
Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.
Punem comozitia rezultata int-o tava tapetata cu unt si o lasa la cuptor 20-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Cat timp s-a copt blatul, am pregatit crema. Am topit ciocolata la bain-marie. In frisca mixata am adaugat pe rand cate o lingura de ciocolata si am omogenizat bine crema. Se lasa la rece 20 de minute.
Blatul racit l-am taiat in doua si l-am umplut cu crema. Deasupra am pus un strat de crema si am presarat cacao. Am ornat la final cu ciocolata topita.
Pofta buna!
1
Putem adauga umplutura de fructe,visinile sunt un deliciu.
2
In blat putem adauga nuci sau fulgi de migdale.