Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

de oanapl in Torturi, 3 Iun 2017 | 3845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • crema:
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 600 g capsuni
  • 120 g + 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura amidon
  •  decor:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.

Pui 250 g de capsuni taiate cubulete cu 3 linguri de zahar si amidonul, intr-un vas cu fundul gros si le lasi sa fiarba la foc mic pana scade lichidul si compozitia se ingroasa. Le lasi sa se raceasca.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat, apoi adaugi frisca lichida mixata si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Pui gelatina la hidratat in 70 ml apa, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema mascarpone. Adaugi capsunile ramase, taiate cubulete si amesteci usor.

Tai blatul in 3 felii pe orizontale. Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel reglabil, pui jumatate din jeleul de capsuni si il intinzi peste blat, apoi torni jumatate din crema mascarpone. Asezi al doilea blat, adaugi jeleul de capsuni si crema mascarpone, apoi asezi cel de-al treilea blat. Introduci tortul la frigider pentru 1-2 ore.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur, cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Imbraci marginile tortului in frisca.

Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini.

Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa imaginatie.

Dai tortul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte), apoi il tai felii si il servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Shirt''