Tortul a fost facut pentru o fata de 19 ani! Am primit confirmarea ca a fost tare gustos si ca nu a mai reusit sa faca o fotografie la sectiunea tortului, atat de repede s-a terminat! :)
Pentru blatul vanilat:
Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem faina cu praful de copt cernute in 2 transe si amestecam usor pana obtinem o compozitie grosuta, iar la finam adaugam uleiul, laptele colorantul si vanilia si amestecam din nou pana obtinem o consistenta pufoasa si aerata. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 21cm si dam la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30-40 minute sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in 2 felii egale.
Pentru blatul de cacao:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul trepata, pe urma cu un tel amestecam ingredientele uscate si cernute in 2-3 transe si cu miscari usoare de jos in sus omogenizam compozitia, iar la final adaugam esenta de rom dupa gust. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 21cm si dam la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 10-15 minute sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem putin pana scoatem o foaie de blat de aceeasi grosime ca foile de vanilie.
Siropul: adaugam intr-un ibric apa cu zaharul si lasam pe foc pana da cateva clocote, apoi adaugam vanilia esenta sau alte arome care va plac.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata maruntita, iar cand ciocolata s-a topit adaugam gelatina stoarsa de apa si omogenizam. Lasam sa ajunga la temperatura camerei, dupa care cu o paleta de silicon amestecam piureul racit cu frisca batuta.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba: Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata maruntita, iar cand ciocolata s-a topit adaugam gelatina stoarsa de apa si omogenizam. Lasam sa ajunga la temperatura camerei, dupa care cu o paleta de silicon amestecam piureul racit cu frisca batuta.
Pentru mousse-ul de caise:
Hidratam gelatina in apa rece. Caisele pe punem intru-un ibric impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi le dam prin blender pana obtinem un piure. Cand se mai racoreste putin adaugam gelatina stoarsa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei, dupa care cu o paleta de silicon amestecam piureul racit cu frisca batuta.
Asamblare:
Cremele le facem atunci cand le turnam in cerc!!!
Pe un platoul asezam prima foaie de vanilie roz, asezam un inel detasabil cu folie de acetat de jur-imprejur, insiropam, turnam mousse-ul de ciocolata,dam la rece 15 minute, apoi turnam mousse-ul de ciocolata alba, asezam blatul de cacao si dam totul la rece 20min.
Pe urma insiropam blatul maro, turnam mousse-ul de caise adaugam si ultima foaie de vanilie roz si dam tortul la rece pana a doua zi.
Inainte de a acoperi tortul cu crema sa nu uitam sa insiropam si ultimul blat de vanilie!!!
Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, adaugam crema de branza in 3 transe si mixam dupa fiecare, apoi adaugam putina vanilie si colorant roz/rosu.
Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.
Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema.
Ornam dupa imaginie!