Desert tort cu cocos si lamaie

de -Licurici- in Torturi, 16 Ian 2020 | 3701 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 9 albusuri (296 g);
    • 9 linguri de zahar (120g);
    • 5 linguri faina (90 g);
    • un praf de copt;
    • 120 g fulgi de cocos;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 250 g crema mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 50 g ciocolata alba;
    • zeama de la o lamaie;
    • 80 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cocos si lamaie:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.

Compozitia se pune intr-o forma cu peretii detasabili, de 26 cm. Se poate folosi si o forma cu diametrul mai mic, daca doriti sa faceti mai multe straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 20-25min.

Se scoate imediat din cuptor si din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2.

Pentru crema, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata alba topita si zeama de lamaie.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se baga la frigider, pana se raceste blatul.

Blatul se taie in 2, la mijloc se pune crema (se patreaza putin pentru exterior) si se decoreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort printesa