Desert tort cu crema de ananas

de Lau in Torturi, 27 Mai 2017 | 5640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 g lapte condesat
  • 1 conserva ananas
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ananas:

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom, amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 4 felii.

Crema-mixam smantana cu zaharul, adaugam frisca si mixam impreuna pana ce se intareste. Adaugam laptele condensat, ananasul scurs de compot si tocat marunt sau pisat, gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam  bine pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou, asezam prima foaie de blat, insiropam cu compotul de ananas, crema si repetam pana ce terminam ingredientele.

Dam la frigider 1 ora, dupa care il imbracam cu frisca mixata, dam din nou la rece, 30 minute.

Topim ciocolata impreuna cu untul, 2 linguri frisca si turnam deasupra torturlui si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de castane si ciocolata