Desert tort cu fructe si aroma de cocos

de katty in Torturi, 3 Ian 2021 | 1821 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Acest tort, dupa cum am auzit de lla tinerii care l-au degustat a fost minunat si merit o diploma. Ma rog, nu stiu daca a fost chiar asa sau au vrut sa ma flateze.Poze cu sectiunea din pacate nu am, caci desi  aveam promisiunea ferma de o poza, am primit inapoi doar tava murdara cu scuza ca nu a avut timp caci a fost devorat cat ai zice ,,peste,,

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 5oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    • vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 4 galbenusuri
    • 2 plicuri budinca de cocos
    • 700 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • un praf de sare
    • 15 gr unt
    • 15 gr gelatina+2-3 linguri lapte
    • 500 ml frisca lichida
    • 1 compot de cirese galbene
    • 1 compot de ananas cuburi
    • 1 compot de mandarine
    • stelute pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu fructe si aroma de cocos:

Pregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt.Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam  forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste usor(trece proba scobitorii). Scoatem forma si lasam sa se raceasca, apoi  taiem blatul in 3 parti pe orizontala.Scurgem compotul. Daca ciresele au samburi ii scoatem, pastrand ciresele intregi. Taiem in jumatati feliile de mandarina si eventual cuburile de ananas daca sunt foarte mari. Insiropam feliile de tort cu siropul de la compoturi amestecat. Pregatim crema.Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile , zaharul si sarea si amestecam bine. Punem praful de budinca si incepem sa turnam cate putin lapte amestecand continuu. Punem craticioara la foc si amescam pana compozitia se ingroase, fara a clocoti. Dam jos si punem untul. Amestecam energic sa se incorporeze, apoi adaugam gelatina  hidratata in laptele rece.Omogenizam si dam crema la rece.Avem grija sa nu se intareasca prea tare. Intre timp batem frisca. Oprim  o parte pentru ornat, iar restul de frisca o amestecam cu crema racita. Montam tortul pe tava pe care il vom servi.Ne ajutam de inelul formei in care am copt blatul. Punem prima felie de tort, o insiropam cu 1/3 din sirop sau dupa preferinta si punem 1/3 din crema. Asezam  jumatate din  fructe, apoi punem cea de a doua felie.Ultimul strat va fi de crema, apoi dam tava la frigider pentru  cel putin 1 ora.Scoatem inelul cu atentie, apoi ornam  marginile cu frisca pastrata. Deasupra ornam dupa preferinta. Eu am ales stelute albe.  

TIPS-URI

1

pregatiti blatul cu o zi inainte, astfel va fi mai usor de taiat si se va insiropa mai bine

2

puteti pune orice fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe si aroma de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir