Desert tort cu migdale si flori

de Ancutsa in Torturi, 16 Mai 2020 | 2320 vizualizari

 

Am reușit, după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă. La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • 100 g migdale blanșate și măcinate,
  • 50 g făină 000,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură coajă de portocală (în zahăr, la borcan),
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte,
  • 2 gălbenușuri,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • 30 g făină 000,
  • 60 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriță colorant natural pudră orange,
  • ½ linguriță colorant natural pudră galben,
  • ½ linguriță colorant natural pudră lila,
  • ½ linguriță colorant natural pudră verde,
  • ½ linguriță colorant natural pudră albastru,
  • 5 lingurițe apă fierbinte,
  • 1 lingură suc de sfeclă roșie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu migdale si flori:

 

 

Blatul:

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați la gustul vostru.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se fierb, pe foc mic, aprox 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.

 

Crema:

Se pun într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.

 

Montare:

Se taie blatul în două foi și se însiropează.

Se umple cu crema de ciocolată.

 

Decor:

Se bat împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o consistență cremoasă.

Se îmbracă tortul în alb.

Se pregătesc coloranții: la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu coloranți, după plac.

Se decorează tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai, lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat pe tort.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/tort-cu-migdale-si-flori.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu migdale si flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ancutsa 1

18.05.2020, 22:41

Rocsi, ba da, dar am scris reteta seara foarte tarziu. Multumesc frumos!

dantes 1

22.05.2020, 10:57

Super!

Ancutsa 1

26.05.2020, 15:54

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone