Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de Aletta in Torturi, 3 Mai 2017 | 8498 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru o prietena draga cu ocazia aniversarii sale.
Reteta este a lui Teo Kitchen, un tort cu adevarat delicios.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 g faina
  • 80 g cacao
  • 120 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de zmeura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g zmeura
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Glazura de ciocolata:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

Am inceput prin a pregati blatul.

Topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 minute, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.

Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte. 

Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi ciocolata bucati, impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, intre timp, pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.

Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta, cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse-ul de ciocolata, deja intarita.

Se lasa pana sunt intarite, apoi se adauga o glazura de ciocolata preparata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi si se adauga frisca lichida, pana ajunge la consistenta glazurii dorite, se toarna peste tort. 

Se da la frigider cateva ore sau peste noapte. 

Se orneaza dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Frisca se poate bate toata odata si apoi se cantareste cate 100 g ptr. fiecare mousse

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme