Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

de Ancutsa in Torturi, 3 Ian 2021 | 1710 vizualizari

 

 
Pentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi).
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albușuri,
  • 4 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 100 g nucă măcinată,
  • 90 g făină albă,
  • 7 g praf de copt,
  • Sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe coajă de portocală (ținută în zahăr, la borcan),
  • 1 linguriță esență de rom,
  • Crema de unt:
  • 200 g unt 80% grăsime,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 2 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 linguriță cafea solubilă,
  • Decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • Fulgi de cocos, după gust,
  • Colorant alimentar gel galben,
  • Colorant alimentar gel orange,
  • Struguri albi (fără semințe),
  • Coacăze roșii (congelate),
  • Confetii de zahăr,
  • Ornamente din zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021):

 

 

Blatul:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime și coci aprox 30 de minute la foc mediu, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.

 

Siropul:

Prepari un sirop cu apa și coaja de portocală, fierbi câteva minute, dai deoparte și lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

 

Crema de unt:

Bați cu mixerul untul până se deschide ușor la culoare, apoi adaugi îndulcitorul, cacaoa, cafeaua măcinată și cafeaua solubilă și amesteci bine, până obții o cremă frumoasă.

 

Montare și Decor:

Tai blatul în două foi, pe care le însiropezi (siropul este suficient, poate chiar să îți rămână, așadar însiropează în funcție de cât îl dorești de însiropat). Întinzi și nivelezi crema de unt și cafea și presari deasupra boabe de struguri, pe care le presezi ușor cu degetele, apoi adaugi capacul tortului.

Bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi încorporezi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în crema albă și în nucă de cocos. În partea de jos îi faci un brâu din bombonele roz-mov micuțe.

Crema albă rămasă o poți colora cum îți place, eu am vrut galben și orange în câte două nuanțe, așa că am pregătit orange închis și deschis, respectiv galben închis și deschis. Ornezi tortul cu flori și decorezi cu fructe și ornamente de zahăr.

 

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

şi Un An Nou Fericit!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-unt.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta in varianta mea