Desert tort de bucataras

de Adele in Torturi, 11 Apr 2020 | 2120 vizualizari

 

Dacă tot am ajuns la 6 ani de bucataras, am adus ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Esență vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 iaurt cu fructe
  • 250 ml frișcă lichida
  • Vanilie
  • Fructe din compot
  • Pișcoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de bucataras:

Se începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o compoziție spumoasa și omogena. Se adaugă amidonul și praful de copt, se amesteca bine, la final se încorporează albușurile, se da la cuptor la 180° pentru 20 minute.

Crema : se amesteca mascarponele cu iaurt, zahar vanilat și frișcă se mixeaza totul bine.

Blatul răcit se taie în doua părți, într-o forma de tort detașabilă, se pune o hârtie de cuptor, se așază o parte de blat, de jur împrejur se așază pișcoturile, se insiropeaza blatul. Se pune o parte din crema fructe deasupra și cealaltă parte de crema, se închide cu blatul ramas, se insiropeaza bine și deasupra se pune frișcă.

Se da la rece câteva ore chiar și o zi, se scoate din forma, se așază pe un platou și se ornează după plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru"MAMA"