In categoria retetelor facute mai demult si nepostate intra si acest tort foarte bun. A fost prima data cand mi-am facut curaj sa prepar ceva dulce cu morcovi. Rezultatul m-a surprins placut. Eu am facut 2 torturi, dar am postat ingredientele pentru o forma de 24 cm.
Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu restul zaharului, adaugam coaja de portocala, apoi incorporam spuma de albus, amestecul de faina si morcovii. Turnam compozitia in forma de tort cu pereti detasabili (tapetata cu hartie de copt, daca este cazul) si o dam la cuptor pentru circa 50 de minute la 180 de grade. Cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca circa 10 minute apoi scoatem din forma. Pentru glazura batem albusul cu zaharul pudra, incorporam zeama de lamaie si untul moale. Intindem glazura deasupra tortului, presaram nuca macinata si decoram cu bombonele colorate si cu flori din fondant. Pofta buna!